KAPALI TENİS KORTU YAPIMI AŞAMALARI NELERDİR?

KAPALI TENİS KORTU YAPIMI AŞAMALARI NELERDİR?

Kapalı Tenis Kortu Yapımı Aşamaları Nelerdir?

Tenis sporuna yönelik eğitim faaliyetleri gösteren kurumların veya bu alanda ticari faaliyet yürüten işletmelerin tercih ettiği spor alanlarıdır, kapalı tenis kortları. Yani faaliyetleri gereği dört mevsim, her hava koşulunda hizmet vermesi gereken kuruluşlar, bünyelerinde mutlaka kapalı tenis kortu bulundurmak zorundadır. Böyle bir tasarrufta bulunmak isteyen müteşebbislerin de mutlaka kapalı tenis kortu yapımı” hakkında temel bilgileri içeren bir vizyon geliştirmeleri gerekecektir.

Genel olarak sentetik zeminli tenis kortlarının üzerinin kapatılması ile kapalı tenis kortları inşa edilmiş olur. Kolaylık ve pratiklik açısından iki temel yöntemden söz edebiliriz. Bunlardan biri “balon” diye tabir edilen kapatma yöntemidir. Bu yöntem pratik gibi görünmesine rağmen, uzun ömürlü olmaması yüksekliğin yeterliliğinin tartışılır olması, hava sirkülasyonunun doğal olmaması ve yoğun rüzgâra dayanımlarının yetersizliği nedeniyle çok tercih edilmeyen bir yöntemdir.

Diğer yöntem ise çelik konstrüksiyon ile çevrelenen tenis kortlarının çeşitli kaplama malzemeleriyle kaplanmasından ibarettir. Yaklaşık 4 metre yüksekliğinde çelikten ana kolonlar üzerine çelik makaslarla tamamlanan sistem hem uzun ömürlü, hem güvenli oluşu nedeniyle öncelikli tercih edilen yöntemdir. Çatı kaplamasında da isteğe ve bütçeye göre solmaz branda veya PVC malzemeleri kullanılabilmektedir. Çelik konstrüksiyonlu kapalı tenis kortları, balon sistemlere göre hem daha sağlam hem de daha havadardır. Ayrıca istenildiği zamanlarda kaplama malzemelerinin cinsine göre ayarlanmış uygun alanlar açılabilmekte ve sürekli hava akışı imkânı sağlanmaktadır.

Kapalı Tenis Kortu Yapımı Aşamaları

1- Kapalı alanda inşa edilecek tenis kortunun zemini konusunda da herhangi bir sentetik zemin kullanılabilir, ancak en çok akrilik zeminler tercih edilmektedir.  Genel olarak zemin çeşitlerini; akrilik kaplama (asfalt üzerine), EPDM kaplama (beton veya asfalt zemin üzerine) ve sentetik çim kaplama (beton veya asfalt zemin üzerine) şeklinde sıralayabiliriz.

2- Kapalı kortların aydınlatma sistemleri de açık kortlarda olduğu gibi tercihe bağlı olarak Halide Projektörler veya LED projektörler vasıtasıyla yapılmaktadır.

3- Kısaca “kapalı tenis kortu yapımı” aşamalarından da bahsetmekte yarar var. Her tesiste olduğu gibi süreç uygun yer seçimi ile başlar. İnşa süreci ise yüksek uzmanlık, deneyim ve mühendislik bilgileri gerektiren projelendirme ile start alır. İnşa aşamasının ilk devresi altyapıya ilişkindir ve beton veya asfaltlama çalışmalarını kapsar.  Ardından çelik konstrüksiyon ve tel çit kaplama çalışmaları gerçekleştirilir. Aydınlatma sistemi de monte edildikten sonra istenilen malzeme ile kort alanı kaplanır. Tenis direkleri ve file montajının ardından saha zemini tercihe göre kaplanarak saha çizgileri çizilir.

Kapalı Tenis Kortu Yapımı” konusunda güvenilir iş ortağınız Dizayn Spor, yüksek ticaret ahlakı, yıllara dayalı birikimi, uzman kadrosu, liyakat prensipleri ve kaliteli malzeme kullanımıyla, amacınıza uygun sonuçlara ulaşmanızın garantisi olacaktır.

Kapalı tenis kortu yapımı aşamaları için daha detaylı bilgiyi firmamızı arayarak edinebilirsiniz.